fbpx

Zonnebescherming wat te doen en wat niet

Zonnebescherming

Hi lieve lezers,

 

Super leuk dat jullie deze eerste blog van ons willen lezen over het onderwerp zonnebescherming. Wij hebben onlangs een video gemaakt over zonnebescherming waarin wij alle opgestuurde vragen hebben beantwoord.

Maaaarr, er is zó ontzettend veel over zonnebescherming te vertellen en wilden daarom deze blog erbij schrijven als extra aanvulling op de video. Daarnaast vinden wij het enorm leuk en vooral enorm belangrijk om onze kennis met jullie te delen en jullie wat te leren.

Hoe breng ik mijn zonnebrand het beste op? Welke factor moet ik gebruiken? Is een spray zonnebrand net zo goed als een smeerbare zonnebrand en zijn er nog ingrediënten waar ik op moet letten bij het kiezen van mijn zonnebescherming?  Al deze vragen gaan wij in deze blog beantwoorden. Dus lees lekker verder en have fun.

 

Ingrediënten

Het belang van de juiste ingrediënten en de juiste hoeveelheid is zó enorm belangrijk. Daar willen wij jullie graag een handje bij helpen, want wat is nou goed en wat wil je absoluut niet terug vinden in jouw zonnebescherming?

Eén van de ingrediënten die wij njet terug willen zien in onze zonnebescherming is Oxybenzone. Dit is een chemische zonnefilter die niet alleen in zonnebrandcreme’s zit maar ook in tal van andere verzorgingsproducten. Oxybenzone wordt enorm makkelijk opgenomen in het lichaam en is dan ook een blijvertje, hij verlaat je lichaam dus nooit meer en daarbij is gebleken dat oxybenzone zich ook nog is kan opstapelen. In twee woorden dus gewoon SLECHT SPUL! Oxybenzone kan zorgen voor allergieën, hormonale verstoringen en cel schade.

Fun fact: Oxybenzone is een zonnefilter die niet tegen de zon kan. Nu denk je: HUH hoe dan?! Nou dat is precies wat wij ook denken. Wij verbazen ons er nog steeds over.

Wanneer de stof in contact komt met de zon vormt hij vrije radicalen die lichaamscellen kunnen beschadigen, veroudering versnellen en ook zorgen voor een hoger risico op kanker.

 

Maar welke ingrediënten wil je nou wel in je zonnebescherming?

Drie ingrediënten die we wel graag terug zien in onze zonnebescherming zijn:

  • Moxoryl
  • Uvinul
  • Tinosorb

 

Factor

‘Ik heb een getinte huid dus ik hoef mij niet veel in te smeren’ Iets wat wij veel om ons heen horen maar het absoluut niet mee eens zijn. Iedereen moet zich insmeren dus ook jij, je kind, je oma en je moeder. Wel is het zo dat gekleurde mensen vaak al een natuurlijke factor van 10 hebben maar overschat dit niet want nog steeds wordt de huid blootgesteld aan UVA.

Wij raden aan een minimale factor van 30 te gebruiken en deze elke 2 uur per dag te herhalen. En dan nog de juiste hoeveelheid, wat even belangrijk is! Wanneer wij ons niet met de juiste hoeveelheid insmeren kan de werking van de zonnebescherming met meer dan de helft verminderen.

Voorbeeld: Smeer jij je in met factor 50 en gebruik jij een hoeveel van 1mg (2mg is de juiste hoeveelheid) Dan zal de factor 50 veranderen in een factor 15 of zelfs nog lager naar een factor 10. Wat eigenlijk vrij wel geen bescherming meer biedt.

Gebruik daarom ook altijd een smeerbare zonnebescherming, zo kan je veel beter de hoeveelheid inschatten dan met bijvoorbeeld een spray. Daarnaast bevat een spray kleine nanodeeltjes en bij het insmeren is de kans groot dat je deze in ademt en dat wil je niet.

Fun fact: Factor 30 en factor 50 verschillen maar voor 1% in bescherming. Factor 30 beschermd voor 97% en factor 50 voor 98%.

 

Extra fun fact: Mensen die verslaafd zijn aan een bruin kleurtje en dus voordurend te vinden zijn in de zon en bij slecht weer onder de zonnebank, lijden aan Tanorexia.

 

Vond je deze blog nou leuk laat het dan even weten op onze sociaal media en neem even een kijkje op ons youtube kanaal. Zouden wij super leuk vinden.

Alles over de zon en wat erbij hoort

Liefs Chantal & Renée

 

Deze heerlijke blog is geschreven door Renée

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.
Call Now Button