Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 

Couperose is een verkleuring van de huid door woekering van kleine onderhuidse uitgezette bloedvaatjes. Ze verschijnen meestal in het gelaat ter hoogte van de neus en wangen, maar ook soms ter hoogte van het voorhoofd of de kin. Wanneer de lichaamsfunctie, die ervoor zorgt dat het gelaat afkoelt, niet voldoende functioneert, zal er couperose optreden. De verkleuring verergert vaak door een aantal specifieke factoren zoals temperatuursveranderingen, alcoholgebruik, bepaalde kruiden en vaak ook emoties.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden. Een aantal factoren of uitlokkende prikkels kunnen de couperose verergeren

  • Erfelijkheid. Couperose komt vaker voor binnen families.
  • Overmatige zonblootstelling
  • Huidtype. 
  • Chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes of zalven op het gezicht
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik

Couperose komt bij iedereen voor, bij mensen die een licht huidtype hebben is het beter zichtbaar dan bij mensen met een negroïde huid.De couperose zet ongeveer na het 30ste levensjaar op en komt meer bij vrouwen voor dan bij mannen. Couperose is een onschuldig huidprobleem, clienten vinden het vaak niet mooi en willen het daarom weg hebben. Toch kunnen er wel wat kleine klachten optreden bij couperose de uitgezette adertjes kunnen ook klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk.

Hoe kom ik van couperose af?

Het belangrijkste voor een gezonde huid die in balans is, is een goede reiniging. De reiniging zorgt ervoor dat het vuil op de huid en het overvloed van talg verwijderd word. Heb je een te sterke reiniging kan dit averechts werken en de huid meer uitdrogen. Mijn favoriet is hierbij de Pure active cleanser. Deze reiniging heeft dezelfde PH waarde als de huid. Hier door word de huid goed gereinigd zonder deze aan te vallen. Ook kan je kiezen voor de make-up remover gel. Deze reiniging is op basis van een suikergel, trekt make-up en vuil aan en zorgt voor een heerlijke zachte huid. De reiniging van het gezicht bevat minimaal twee stappen. Na de reiniging gebruiken we een lotion. Een lotion is de afsluiter van de reiniging. De Pore treat lotion zal de poriën doen sluiten, de huid verfrissen en heeft een gunstige werking op het kalmeren van de huid. Na de reiniging is het tijd voor het serum. Een serum is enorm hoog geconcentreerd en daarom perfect om sneller een resultaat te behalen. Ik adviseer bij couperose de Venatrix Dit serum helpt de roodheid in de huid te kalmeren en heeft een ontstekingsremmende werking. Ook zorgt dit serum ervoor dat de netjes om de haarvaatjes sterker worden en de roodheid sterk af zal nemen. Dit proces kan wel 1 jaar duren omdat de huid zichzelf moet aansterken. Ter afsluiting van de verzorgings routine komt de dag/nachtcrème. Voor de nachtcrème is het belangrijk dat deze de huid het laatste beetje nodige verzorging geeft. bij Couperose adviseer ik de collageenboost. Dit is een serum-in-cream en heeft een hoge werking. Het hyaluronzuur dat in de booster zit zorgt voor een beter vochtbalans in de huid, laat de huid sneller herstellen en zorgt voor een verbeterde opname van de huid.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens de behandelingen het instituut beginnen wij eerst met een intake. Dit om duidelijkheid te hebben over het eventuele ontstaan van couperose en een behandel methode op te stellen. Ik behandel couperose met de radiofrequentie Door middel van laagfrequente golven en serums op huid identieke basis helpen we de huid van binnen uit. Dit heeft een zeer positieve werking op couperose en de ontsteking. Bij rustige opkomende couperose kies ik ook nog voor de Infuser van de Deep Skin. De afgeronde kopjes zorgen voor microkanaaltjes. Door deze microkanaaltjes heb ik tien minuten de tijd om mijn serum in te sluizen. Uiteraard kies ik voor het couperose serum om de huid rustig te krijgen en de haarvaatjes te versterken.

 

afspraak maken