Acné is een van de meest voorkomende huidproblemen

Tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar heeft ongeveer 85% van de pubers en jonge volwassenen een vorm van acné. De meeste meisjes krijgen acné tussen de 14e en 18e jaar en de meeste jongens krijgen acné tussen de 16e en 19e jaar. In de meeste gevallen is het acné vóór de leeftijd van 25 jaar alweer verdwenen. Op de leeftijd van 40 jaar heeft 1% van de mannen en 5% van de vrouwen nog klachten van acné.

Onderzoek heeft echter aangetoond dat acné bij vele pubers en jonge volwassenen emotionele en psychosociale problemen kan geven. In sommige gevallen leidt acné niet alleen tot schaamte- en angstgevoelens maar ook tot minderwaardigheidscomplexen en depressieve stemmingen.

Acné is een goed te verhelpen huidprobleem. Als je er vroeg bij bent is de acné goed te behandelen met minimale littekens.

Hoe ontstaat acné?

Er zijn vier belangrijke verschillende factoren die de ontwikkeling van acné bepalen.

  • Overmatige productie aan talg
  • Obstructie van de huid (verstopping)
  • Lekken van talg in de omringende huid
  • Kolonisatie van Cutibacterium acnes

Acné komt vooral voor op het gelaat, op de rug en op de borst. Op het voorhoofd de neus en de kin (de T-Zone) komen veel extra active talgklieren voor. Acné komt in veel verschillende verschijningsvormen voor. zo kan je bijv. een mee-eter, gesloten en open comedonen, rode bultjes (Papels), puistjes (Pustels) en onderhuidse ontstekingen (Noduli en Cysten) zien op de huid. Dit wisselt van combinaties en mate van ernst. Als de acné niet meer actief is kunnen er nog altijd restverschijnselen van te zien zijn.

Hoe kom ik van acné af?

Het belangrijkste voor een gezonde huid die in balans is is een goede reiniging. De reiniging zorgt ervoor dat het vuil op de huid en het overvloed van talg verwijderd word. Heb je een te sterke reiniging kan dit averechts werken en de huid meer talg aan laten maken. Mijn favoriet is hierbij de Pure active cleanser. Deze reiniging heeft dezelfde PH waarde als de huid. Hier door word de huid goed gereinigd zonder deze aan te vallen. De reiniging van het gezicht bevat minimaal twee stappen. Na de reiniging gebruiken we een lotion. Een lotion is de afsluiter van de reiniging. De Pore treat lotion zal de poriën doen sluiten, de huid verfrissen en heeft een gunstige werking tegen acné. Na de reiniging is het tijd voor het serum. Een serum is enorm hoog geconcentreerd en daarom perfect om sneller een resultaat te behalen. Ik adviseer bij acne de Venatrix Dit serum helpt de roodheid in de huid te kalmeren en heeft een ontstekingsremmende werking. Ter afsluiting van de verzorgings routine komt de dag/nachtcrème. Voor de nachtcrème is het belangrijk dat deze geen afsluitende ingrediënten bevat. De oily impure skin is hiervoor perfect, deze matterende crème zorgt voor een fris gevoel en vermindering van de talgproductie. Naast de standaard dag en nachtverzorging kunt u ook nog kiezen voor het White willow peeling bark mask dit masker kunt u enkele dagen in de week ook als nachtcrème gebruiken en zorgt ervoor dat de afschilfering van de hoorncellen versneld. Door een versnelde afschilfering kan het overvloedig talg beter de huid verlaten en zullen er minder ontstekingen ontstaan.

Wat doe je met acné behandelingen in de salon?

Tijdens de behandelingen in het instituut beginnen wij eerst met een intake. Dit om duidelijkheid te hebben over het eventuele opstaan van het acné en een behandel methode op te stellen. Ik behandel active acne met de radiofrequentie Door middel van laagfrequente golven en serums op huid identieke basis helpen we de huid van binnen uit. Dit heeft een zeer positieve werking op acné. Bij acné littekens maak ik gebruik van de Ablator. Hierbij maak ik gebruik van een steriel verpakt opzetstukje dat op hoge toeren ronddraait. Omdat de huid dunner word krijgt ze automatisch een seintje dat ze weer moet herstellen en gaat de celvernieuwing op gang brengen. Hierdoor verminderen de acné littekens zich aanzienlijk.

Deze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering

Voeding en acné

Vaak word er een verband gelegd tussen voeding en het ontstaan van acné.Het is wetenschappelijk niet bewezen maar ik zie enorme verschillen van clienten die van de zuivelproducten afstappen of stoppen met het eten van varkensvlees.

Acne Belle Peau nannic

Deze klant is behandeld met de radiofrequentie. Door deze behandeling hebben we de huid van binnen uit kunnen helpen. Deze client heeft het productadvies gebruikt. Het verschil met elke 4 weken is geweldig te zien!

Afspraak in plannen